+31611087291 info@peakmarketing.nl

Wil je meer succes via social media?

Het social media landschap is behoorlijk veranderd de afgelopen jaren. Instagram is niet alleen meer voor de vakantiefoto’s van je vrienden, TikTok is niet alleen meer voor de dansfilmpjes van je nichtje en LinkedIn is niet alleen meer voor het delen van die ‘waanzinnige promotie’.

Indien slim aangepakt is social media een fantastisch middel om aan je klanten te laten zien wie je bent en wat je doet. Je kun je het echt zien als een verlengstuk van je merkverhaal en dan is het ook nog eens schaalbaar én meetbaar!

Ik hoor je denken ‘Ja ik begrijp dat een social media bureau uit Breda enthousiast is over social media, maar het is gewoon niet echt iets voor mij’.

We horen vaker dat het ergens toch nog voelt als een ‘moetje’. Het verdwijnt vaak onderaan iemands to-do lijst en je herkent misschien ook wel de uitspraak: ‘We moeten echt weer eens iets posten hoor!’.

Dat snappen wij! Maar daarom zijn wij er om je te helpen. Want waarom is social media zo essentieel?

Bouwen aan een band met je klant

Social media draait voornamelijk om de interactie met je doelgroep. Hoe authentieker hoe beter. Uit onderzoek is gebleken dat zodra klanten een merk volgen op social media ze veel sneller geneigd zijn om over te gaan tot aankoop. Je vergroot niet alleen je bereik, klanten zullen je ook beter herkennen.  

Meer (potentiële) klanten bereiken 

Over bereik gesproken. Door social media in te zetten kun je ineens communiceren met een veel groter publiek. Ongeacht locatie. Zo wordt je groep potentiële klantgroep ook ineens een stuk groter dan alleen ‘Breda en omstreken’. Wil je dit nog effectiever inzetten? Dan kun je ook gebruik maken van Ads. Weet je niet zo goed hoe je hiermee kunt starten? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij van Peak Marketing hebben inmiddels een clubje online marketeers in Breda verzameld om jou te helpen. Plan gratis een call in om de mogelijkheden te bespreken! 

Meten is weten

Mocht je nu al een tijdje flink aan het bouwen zijn aan je social media kanalen dan is er veel meetbaar. Door te meten welke content het beste presteert op social media kun je bijsturen in je strategie en je ROI (return of investment) verbeteren.

Online verkeer

Het mooiste is natuurlijk als klanten uiteindelijk terecht komen op je website. Of nog beter: klanten bereiken die jouw website al eens eerder hebben bezocht. Dit heet retargeting. Zo zijn er talloze strategieën in te zetten. Maar gelukkig kun je daarvoor aan onze mouw trekken!

Afsluitend 3 tips van onze social media experts:
1. Zorg voor consistentie.
2. Laat zien wie je echt bent. Durf je persoonlijkheid te laten zien.
3. Creëer relevante content die aansluit bij de behoeftes van je doelgroep.

Wil je meer succes via social media?

Laat ons jou helpen om, door middel van social media marketing jouw bedrijf (beter) op de kaart te zetten. – Peak Marketing, hét persoonlijkste marketing bureau van Breda.